Eat Foodvent

Gourmet Festival 3-5 iunie 2016

June 6, 2016

Cum a fost la prima ediție Bucharest Gourmet Festival? Multă mâncare și mult soare.

13405228_10210241210287071_1080779423_o

Festivalul a avut loc în zona Drive In Băneasa și a inclus cinci zone principale: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy și BBQ, alături de alte câteva zone precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc. 

22 2321 1

Am ajuns abia în ultima zi a festivalului când afară erau peste 30°C și am fost plăcut impresionată de cum am intrat. De ce zic asta? Fiindcă de obicei am așteptări mari de la evenimente (și nu numai), imaginându-mi cum va fi și ce voi găsi acolo și cam de fiecare dată sunt dezamăgită de ce se întâmplă. Acum mi-am imaginat o zonă mare cu corturi, mult fum, miros de mâncare de la grătare, cu alte cuvinte un fel de bâlci organizat cu mâncare fancy.

66

Mi-am petrecut cam toată ziua pe acolo și am fost atentă la detalii. Părerea mea e că nu au fost atât de mulți oameni pe cât de mare a fost eventul, nu știu dacă a fost vorba de o promovare slabă sau pur și simplu oamenii au apreciat că nu merită să plătești intrare să intri să mănânci. Am urmărit pe pagina eventului comentariile să văd cam care este percepția și mulți se plângeau că 17lei este un preț prea mare care nu oferă decât accesul la o varietate de restaurante, unde mâncarea din meniu mai este și scumpă. (avantajul de a fi blogger = am primit invitație dublă pentru toate cele 3 zile ale evenimentului :)) Mulțumesc! ) 

55

Am plecat cu gândul să mănânc midii și chiar era o coadă imensă la ele, așa a rămas că revin mai târziu. (vă dați seama că atunci când am revenit eu se terminaseră de mult) Am ales un Pește în pâine de la zona de Street Food, care s-a dovedit a fi o alegere foarte bună și apoi m-am delectat cu o înghețată artizanală cu aromă de banane și măr de la Butoiul cu înghețată și cu o limonadă de la Limonada lui Iulian. (ONG care donează banii din vânzarea limonadei copiilor bolnavi de cancer din România) Așa că la următorul eveniment mergeți și luați o limonadă de acolo! 🙂

DSC_838344

Parțile mai puțin bune ale evenimentului care pot fi îmbunătățite data viitoare au fost lipsa umbrelelor din spațiile amenajate cu mese și fotolii „pufuri” și muzica, părerea mea. Din ce am înțeles, artiștii invitați să urce pe scena festivalului erau ai genurilor jazz, swing, iar eu nu am auzit de ei și a părut că nu îi ascultă nimeni. Cel puțin asta s-a întâmplat duminică cât m-am plimbat eu pe acolo. 

342 444 2 4 123 131 333

Spre seară, nu îmi era așa foame, dar dacă tot eram acolo am zis că e momentul să încerc burgerii de la Switch.Eat. Numai alegeri inspirate am făcut în ceea ce privește mâncarea. Burgerul s-a dovedit a fi foarte bun, ba chiar cu gândul să le vizitez restaurantul și cu alte ocazii. A urmat o felie mică de plăcintă moldovenească cu vișine pentru mine și una cu măr pentru sora mea. M-am făcut că nu le văd pe doamnele ce prăjeau plăcintele într-un ocean de ulei…fiindcă plăcintele au fost foarte bune, similar cu ce poți găsi La Plăcinte, iar eu nu m-am simțit vinovată deloc.

33 3232

Poftă de verde, ok?
3

Am participat și la un show de Live Cooking în zona special amenajată pentru workshopuri, demonstrații și degustări, susținute de diverși chefi dornici să împărtășească trucurile lor din bucătărie. 

6 7 8 9 11 5

În concluzie, Gourmet Festival a fost un festival reușit pentru prima ediție, cu siguranță va fi din ce în ce mai bine la edițiile următoare și probabil din ce în ce mai multe restaurante își vor dori să se alăture. 

#PORNFOOD

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: