Cooked for me Eat

Concurs și despre cum a fost la Furculision

April 6, 2016

Furculision a organizat săptămâna trecută un concurs pentru a câștiga o invitație la primul lor eveniment de Social Cooking, care va avea loc în fiecare duminică. Eu îi urmeam în social media de ceva timp (fiindcă mi se părea super tare ideea de nume) și îmi doream să le fac o vizită, dar cu această ocazie am participat la concurs. Nu prea am câștigat eu concursuri la viața mea, dar cred că în ultimul timp Universul ține cu mine. :)) Așa că sâmbătă seară am fost desemnată câștigătoarea concursului, care avea prilejiul să guste a doua zi din tot meniul lor pregătit cu alcool la mai multe pahare de alcool. Yeeeeey! 

Duminică a început devreme, undeva la 12, am luat o prietenă cu mine (una dintre ălea bune) și ne-am așezat la o masă rotundă. Localul are câteva „compartimente” ca să le zic așa, nu e un spațiu mare plin de mese, iar noi eram într-unul cu 3 mese mai mari. Eram 5 oameni la 3 mese, o sa povestesc la sfârșit despre lucrul ăsta, fiindcă e drăguț. 

local

Să vină mâncarea! 

Mai întâi ne-a adus un shot de supă de castravete, așa zisă gazpacho cu castravete și Bombay gin. O supă fresh, dar în care nu se simte alcoolul, cum m-aș fi așteptat, însă ne-au adus un Prosecco Martini și m-am liniștit ulterior.

aperitiv

gazpaccio

Apoi a venit un carpaccio de rață cu baby spinach și sos de portocale cu Metaxa tot ca un aperitiv. Dressingul a fost extraordinar! Ce mi s-a părut frumos, a fost că la fiecare fel de mâncare pe care ni-l aducea, băiatul care ne servea ne și prezenta felul de mâncare(o ocazie perfectă pentru mine să pun niște întrebări), iar la sfârșit ne întreba cum ni s-a părut. Bun. Bun mi s-a părut!

 salata-rata

Printre felurile de mâncare, ideea de Social Cooking l-a scos și pe chef Cătălin din spatele bucătărie să ne spună câteva cuvinte despre meniul nostru. Se vedea că se pricepe mai bine la mâncare decât la cuvinte, fiindcă era vizibil emoționat, dar asta mi s-a părut super drăguț. (o să tot folosesc cuvântul „drăguț”)

chefCatalin

Am avut ocazia să aflu lucruri interesante și să pun întrebări despre vin chiar unui somelier. Marian Timofti ne-a povestit despre tipurile de vin, cum le asociezi cu mâncarea (cine ar fi crezut că vinul se alege în funcție de garnitura pe care o ai, nu de carne?!), cum se fac anumite vinuri și multe alte lucruri.

Hai îți împărtășesc un pont. Eu am întrebat cum pot deosebi în magazin un vin din struguri de un vin „pastilat”, nefiind o cunoscătoare de vin și făcând abstracție de preț. Răspunsul se află pe eticheta sticlei cu scrisul ăla minuscul ca într-un contract. Dacă scrie „băutură fermentată liniștită” – BFL înseamnă că nu e vin, ci o băutură pe bază de vin. Good to know! 

somerlier-Marian

Acum felul principal – main course –  Mușchiuleț de porc în crustă de prosciutto cu rozmarin, cu sparanghel sotat și sos de vin alb infuzat cu trufe // +Tarla 201 (Cabernet Sauvignon + Shiraz + Merlot ). Nu pot să îmi dau seama care a fost apogeul pentru mine, felul principal sau desertul. 

maincourse

Eu tot glumeam cu prietena mea „bine că suntem la Social Cooking și ne-a pus la mese singuri ca să stăm pe telefon”. Nu știu dacă m-a auzit cineva, dar mă bucur dacă m-a auzit, fiindcă George (un tip pe care l-am cunoscut acolo) a spart gheața și a intrat în vorbă cu noi. Cu ocazia asta am invitat pe toată lumea să se alăture și uite așa, din 5 oameni 3 mese, a ieșit o masă rotundă cu 5 oameni. 🙂 Cam ăsta era scopul evenimentului. Și uite așa, ne-am împrietenit și am savurat desertul împreună. 

desert

Mousse de ciocolată albă cu trufe umplute cu whisky și oreo – uneori chiar nu are rost să mai comentez.

1.noiprietenii

Mulțumesc, Furculision!

Hai să te trimit și pe tine să îți faci prieteni noi, să descoperi secretele vinului și să îți încânți papilele gustative duminica aceasta!

Am o invitație din partea Furculision, pe care vreau să ți-o ofer.

(e o invitație single, ceea ce înseamnă că mergi și te așezi cu viitori tăi prieteni la masă 🙂 )

Tot ce trebuie să faci este să:

 1. Dai LIKE paginii Blog Oana Bogdescu – probabil ai făcut asta deja
 2. Dai share eventului Furculision – Social Cooking 02- pe pagina ta de Facebook:  https://www.facebook.com/events/1529939003976398/
 3. Lasă la comentarii (aici pe blog) linkul profilului tău de Facebook – să pot vedea share-ul și să te cunosc și eu 😀 

Concursul s-a închieiat.

concurs furculision

Felicitări, Beatrice!

 

O să fie super drăguț. 🙂

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Noemi April 6, 2016 at 12:44 pm

  https://www.facebook.com/noemimech <3

 • Reply Fat Cristina April 6, 2016 at 5:38 pm

  https://m.facebook.com/ioana.crisstina.92

 • Reply Daniela April 7, 2016 at 12:03 am

  https://www.facebook.com/bogdescu.daniela

 • Reply Laura April 7, 2016 at 10:33 am

  https://www.facebook.com/laura.mitoc

 • Reply Eliza April 7, 2016 at 10:57 am

  https://www.facebook.com/eliza.balasa

 • Reply Beatrice April 7, 2016 at 11:34 am

  https://www.facebook.com/ojog.beatrice

 • Reply Gorciu April 7, 2016 at 5:49 pm

  https://www.facebook.com/madalina.gorciu

 • Reply Jennifer Bonanno April 7, 2016 at 7:01 pm

  https://www.facebook.com/jennifer.bonanno1

 • Reply Stefan C. April 9, 2016 at 3:36 pm

  https://www.facebook.com/stefan.cristian.908
  ce bine arataaa toateee 🙂

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: