Cooked for me Eat

Festivalul Fructelor de Mare (2 aprilie – 3 mai)

April 5, 2016

A început „Festivalul Fructelor de Mare” organizat de Taverna Racilor, care și-a propus până pe 3 mai 2016 să fie prezentă la intrarea în Orășelul Copiiilor (stația de metrou Constantin Brâncoveanu) și să îmbie pofticioșii cu „ceaune cu borș de pește autentic românesc, cazane imense cu raci și midii, tăvi enorme cu paella, pești la grătar de nenumărate soiuri, frigărui de creveți, pui de baltă și multe alte suprize savuroase”. 

Am fost cu prietena mea, Mălina aka confashion.ro, să mâncăm din bunătățile lor. Am parcat la Mc. Am dat o tură de parc să găsim spațiul de mâncare…ca de fapt să ajungem în același punct din care am plecat. E LÂNGĂ Mc`Donalds! Ce înseamnă să ai așteptări prea mari… noi căutam un FESTIVAL de dimensiunea unui festival, nu o terasă cu 3 grătare. Cu alte cuvinte, este un spațiu mic cu câteva mese de lemn, 3-4 grătare mari unde frig fructele de mare și peștele, deci să nu aveți mega așteptări.

 

gratar

Eu m-am dus să încerc racii, fiindcă nu mai mâncasem niciodată și să mă bucur de niște creveți buni. Încă de la ora 11.00 ei au deja grătarele calde și sunt pregătiți să încânte gurmanzii. Am mers în prima zi, undeva la ora 14.00 pentru că era o oră potrivită pentru prânz, dar surpriza pe care am avut-o a fost că am găsit raci, dar toate celelalte bunătăți se terminaseră deja, iar tentaculele de caracatiță fix înaintea mea! 

Ne-am ales cu o porție înfricoșătoare de raci (are și un sos bun inclus) și niște crap românesc. 

raci-si-peste

AFTER PARTY:

afterparty

Dacă n-ai mâncat raci, află că din creatura aia dubioasă care se uită la tine când vrei să o rupi și să o savurezi și care te înțeapă la degete cu cleștii ăia, vei mânca doar o codiță care se aseamănă la gust cu creveții. Au fost foarte buni, dar nu aș repeta experiența (decât dacă îi curăță cineva înainte)… mie mi-e frică, milă, un sentiment d`ăsta.

Și oricum după gașca aia de raci, ne-a fost foame și am ajuns la Mc. (da, da, mânanc și la Mc – am mâncat doar cartofi și seara ne-am dus după desert la alt Mc și am mâncat înghețată- hihi)

Weekendul acesta mi-am făcut și prieteni noi. Sâmbătă, înainte de a merge la festival, am fost să bem un cappuccino la Starbucks unde am cunoscut-o pe Maria, care mi-a zis că îi plac biscuiții cu ciocolată și că vrea să stea cu noi. :))  

Prea drăguță!

maria

So, dacă vrei să mănânci niște fructe de mare la grătar ai detalii despre event aici.

 

Mâine îți povestesc despre prietenii pe care mi i-am făcut duminică la evenimentul de Social Cooking organizat de Furculision. 

Pe curând! 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: