Cook Meals

Salată cu cartofi mov

February 23, 2016

Aveam pe Foodie Bucket List de încercat cartofii violet, iar cum mă plimbam eu printre raioanele de la Mega, am dat peste cartofii violet și mi-am zis să iau câțiva să îi testez. Ajunsă acasă, habar n-aveam ce gust au, dar bănuiam că tot de cartof, așa că am căutat niște rețete. Nu prea am găsit cine știe ce, așa că m-am inspirat și am făcut o salată interesantă care merge foarte bine și cu… cartofi albi. 🙂 

Cartofii violet/mov la prima impresie par plini de chimicale și coloranți, însă se pare că sunt orgininari din Peru și că au fost declarați cea mai sănătoasă legumă. Nu știu dacă să îi cred, dar asta am citit și eu despre ei pe internet. 

Față de beneficiile pe care le au cartofii albi, culoarea mov a acestora este dată de o canitate mare de „antocianine”, care sunt niște antioxidanți puternici, spun ei, că ar proteja organismul de diferite forme de cancer. (tips: sunt indicați pentru alimentația bebelușilor de la 6 luni în sus) 

Acum îți spun că dacă vrei salata asta pentru gust să o faci cu orice fel de cartof, dacă urmărești mai mult vitaminele și substanțele nutritive fă-o cu cartofi mov, eu am făcut-o pentru că arată interesant! 😀 

Trebuie să mărturisesc că nu am urmărit cantitățile fiindcă am improvizat puțin, dar o să îți ofer niște cantități aproximative pe care le poți modifca după gust. La urma urmei, e o salată! Feel free! 

cartofimov

castravete


nautsiprav

salatacartofimov

Salată cu cartofi mov
Write a review
Print
Pentru salată
 1. 5-6 cartofi violet
 2. 1/2 castravete Fabio
 3. 1/2 praz
 4. 1 băț de țelină apio
 5. 1 conservă de năut
Pentru sos
 1. 2 lingurițe tahini (pastă de susan)
 2. 2 lingurițe suc de lămâie
 3. 2 lingurițe apă
Instructions
 1. Pune la fiert cartofii în coajă și decojește-i când se mai răcesc, apoi taie-i felii.
 2. Curăță de coajă castravetele și taie-l felii. Taie felii și prazul, și țelina apio.
 3. Într-o tigaie încălzește o lingură de ulei de măsline și pune prazul tocat și boabele de năut din conservă. Rumenește-le.
 4. Prepară sosul din 2 lingurițe de tahini, 2 lingurițe suc de lămâie, 2 lingurițe cu apă.
 5. Amestecă toate legumele într-un bol și pune deasupra o linguriță de sos.
Adapted from Pinterest
Adapted from Pinterest
Oana Bogdescu http://oanabogdescu.com/
mancareee

Poftă bună! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: