Inspire Personal stories

Supă la micul dejun?!

January 18, 2016

Poftă bună!  Și nu mă refer la supa de pui cu tăiței a mamei, ci la Supa de pui pentru suflet „gătită” de Jack Canfield și Mark Victor Hansen. Recomand cu căldură această carte ce cuprinde povești adevărate menite să îți trezească emoții și să îți ofere lecții de viață simple, dar profunde.

supica

Cartea se împarte în 7 capitole (pe paliere diferite ale vieții): 1.Despre iubire, 2.Învață să te iubești pe tine însuți, 3.Despre arta de-ați crește copiii, 4.Despre învățare, 5.Trăiește-ți visul, 6.Depășirea obstacolelor, 7.Perle de înțelepciune eclectică. Fiecare capitol împărtășește scurte povestioare inspiratoare(da, nu prea există „inspirațional”, dar așa ne place nouă, să preluăm din engleză- dacă mă înșel și îl găsești, dă-mi de veste!), iar eu am ales una dintre ele ca să își stârnesc curiozitatea de a citi integral cartea. 

„Marea majoritate a interviurilor luate oamenilor vârstnici sau care suferă de boli terminale arată că aceștia nu regretă atât lucrurile pe care le-au făcut cât cele pe care nu le-au făcut.

Dacă aș putea să o iau de la început…

Aș îndrăzni să fac mai multe greșeli.

M-aș relaxa mai mult. Aș deveni mai flexibil. 

Aș face mai multe „prostii”…

Aș lua mai puține lucruri în serios.

Mi-aș asuma mai multe riscuri. 

Aș face mai multe călătorii.

Aș urca pe mai mulți munți și aș traversa mai multe râuri.

Aș mânca mai multă înghețată și mai puțină fasole.

Probabil că aș avea mai multe probleme, dar cu siguranță aș avea mai puține probleme imaginare. Am încercat să trăiesc cât mai sănătos, clipă de clipă, zi după zi. 

O, am avut și momentele mele de „nebunie”, și dacă aș putea-o lua de la început, mi-aș permite chiar mai multe. Sincer să fiu, nu mi-aș mai planifica în niciun fel viața, ci aș trăi clipa. Aș trăi clipă de clipă și nu aș mai încerca să îmi planific întregul viitor. 

Obișnuiam să mă duc pretutindeni cu termometrul la mine, cu o sticlă de apă fierbinte, cu o haină de ploaie și cu o parașută. 

Dacă aș putea să o iau de la început, aș călători cu mai puține bagaje la mine. 

Dacă aș putea să o iau de la început, aș merge mai mult cu picioarele goale prin iarbă, primăvara și toamna.

Aș dansa mai mult. 

M-aș da mai mult în călușei.

Aș culege mai multe margarete.” – Nadine Stair (85 de ani)

 Supă de pui pentru suflet – Jack Canfield și Mark Victor Hansen

P.S: Jack Canfield vine în România anul acesta pe 6 martie la Cluj, 8 martie la București și pe 10 martie la Iași. (google it pentru detalii)

Dacă ai citit povestea…să îți fie de bine! 🙂

P.S. Cartea o puteți achiziționa de aici în limba română și de aici în limba engleză pentru un plus vocabularului tău englez. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: