Inspire

Trăiește în prezent

December 10, 2015

Live the moment.

Toată lumea spune că trebuie să trăim în prezent, fiindcă majoritatea trăiește ori în trecut, ori în viitor. Ori ești într-o relație și ți-e teamă să nu se sfârșească precum ultima, ori abia aștepți să vină momentul în care o să ai familie, carieră și bani ca să te simți împlinit. Cei mai mulți asta facem. Fugim după viitor și uităm să trăim în prezent, însă din fericire, lucrul acesta se poate învăța. 

Ideea de mindfulness, eliberarea minții de gânduri, starea de gol este puțin în contradicție cu ideea de a munci la obiectivele propuse, visând la viitor. Totuși, cultivând această stare de mindfulness ești mult mai productiv, simți gustul mâncarii mai intens, calitatea relațiilor se îmbunătățește, la fel și cea a vieții tale. Cu siguranță aceste lucruri te vor aduce mai aproape de visurile tale.  

Diferența dintre cineva care trăiește în prezent și cineva care trăiește fie în trecut, fie în viitor, este evidentă. Cel care trăiește în prezent e fericit, se bucură de viață. Știe că în prezent are toate motivele să fie bucuros, fiindcă toate grijile, temerile, vin ba din amintiri, ba din viitor. Și pentru ce? Trecut e trecut, iar viitorul cine știe dacă va mai fi? 🙂

Planul e simplu și frumos. O să ai mai multă energie. De ce? –> Fiindcă nu îți vei consuma energia pe îngrijorările din viitor și fricile din trecut.–> Asta o să ducă la o stare de calm. –> Apoi încredere de sine și libertate.–> Chiar si relații mai bune cu ceilați. Ceea ce va duce la fericire. –> Fericirea –> Împlinire. 

Dacă vrei să începi să simți că trăiești îți dau câteva idei. Poți să le aplici și să îmi spui diferența sau poți să închizi fereastra și să continui să faci ceea ce consideri tu ca e mai bine pentru tine. Anyway, eu oricum las astea aici:

Tips: 

 • Fă un singur lucru odată – dacă ai ieșit la un suc cu prietenii lasă telefonul, fii prezent la discuții 🙂 
 • Fii recunoscător – faptul că poți să vezi, să mergi, să vorbești sunt daruri minunate. (aseară am auzit de la cineva o tehnică interesantă: leagă-ți mâna dreaptă la spate și apoi încearcă să faci ce făceai până atunci, dar cu mâna stângă. Așa-i că măcar pentru un moment cât te-ai imaginat făcând asta, ai apreciat mai mult faptul că ai două mâini?) 
 • Apreciază lucrurile simple – bucură-te de prezența persoanelor dragi, de soare, de o cafea bună…
 • Zâmbește mai mult – chiar și un zâmbet forțat s-a dovedit că te pune într-o dispoziție bună 😀
 • Iubește-te – dacă tu nu te iubești cum crezi că ar putea altcineva să o facă? Daca tu nu te iubești cum crezi că ai putea să oferi iubire? 
 • Înconjoară-te de lucruri și oameni care îți aduc bucurie – renunță la ce e neimportant sau dăunător (obiceiuri nocive, oameni care doar îți consumă energia)
 • Petrece timp în natură – fii atent la vietățile din jurul tău, simte aerul ce îți flutură parul, observă copacii…e o metodă bună să devii conștient de momentul prezent.
 • Be open-minded – a fi deschis către diverisitate, noutate este o cheie către conștientizarea de sine. 
 • Găsește-ți menirea pe pământ – descoperă la ce te pricepi și contribuie la o lume mai bună.

Ideea articolului a venit acum o săptămână când am organizat o petrecere în pijamale cu prietenele mele cele mai bune din liceu. Una dintre ele urma să plece pentru mai bine de o lună în America, așa că am zis să sărbătorim împreună pentru ultima oară pe 2015. Am pus în același timp la cale o surpriză pentru viitoare sărbătorită. Arăta cam așa. Cam cât de tare e? 😀 

DSC_7354

Mulțumim Lexi pentru minunatul și deliciosul tort de ciocolată și cocos! 

Noi am învățat să ne bucurăm mereu de lucrurile mărunte ca petrecerile în pijamale, discuțiile până în zori, un mic dejun împreună, o pizza XXL pentru toate, un pahar de șampanie(sau mai multe, după caz)… Nici n-a contat că ziua Irinei urma să fie peste 2 săptămâni, noi ne-am bucurat ca și cum atunci ar fi ziua ei, ziua noastră. (o să mai tot sărbătorim până la zilele noastre oficiale de naștere).

”Prețuiește prezentul fiindcă e tot ceea ce ai”

Pozele de grup

DSC_7404

DSC_7409

DSC_7416

La mulți ani în avans, Iri! <3

Ne autointitulăm „fetițe norocoase”.

12351264_10208724008637978_1893256_n

Cheers! – iubesc mult șampania

12351127_10208724008157966_1376975300_n

A doua zi după petrecere – Drive safely! (eu am rămas fără picior, dar a meritat)

12366893_10208724007037938_651357685_n

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Erwin December 11, 2015 at 10:11 pm

  “A simple life is a good life.”
  Sa invatam sa traim fiecare zi a vietii noastre ca un dar special, sa fim multumitori, sa nu fim spectatori , ci actori ai propriei noastre vieti, sa pretuim micile bucurii, sa zambim, sa cultivam lucrurile frumoase si care aduc bucurie si celor din jur. Multumesc pentru sfaturi, Oana.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: