Travel

Eataly

October 28, 2015

Cine a spus că nu e frumos la Roma, nu a știut cu ce pereche de ochelari să privească…cine a spus ca la Roma pizza nu e așa de bună, nu a știut unde să mănânce și cine a spus că…

Am vrut de mult să ajung la Roma, nu știu de ce țineam așa tare, cert este că anul acesta am reușit și abia aștept să mă reîntorc. Am auzit foarte multe păreri negative despre acest oraș, dar nu le-am ascultat și bine am făcut. Așa am ajuns să văd unul dintre cele mai frumoase orașe de până acum cu o arhitectură deosebită și o mâncare incredibilă.

Am mâncat cea mai bună pizza, cele mai bune paste, cea mai bună înghețată și cel mai bun tiramisu! – cam acestea erau de fapt motivele pentru care țineam să ajung în Italia.

Am luat Roma la pas cu una dintre cele mai bune prietene, cu harta și pixul într-o mână și cu ceva de mâncare în cealaltă mână… și am descoperit că merită:

 • Să îți iei un tur ghidat pentru atracțiile turistice principale ale Romei, orașul e plin de istorie și chiar e păcat să le vezi fără să știi povestea- Colloseum, Forumul Roman, Forurile Imperiale, etc și Vatican! Am asistat și la slujba lui Papa, văzând publicul ne-am simțit ca la concert. (steaguri din diferite țări, galerii și aplauze)
 • Să mergi pe jos – noi am stat pe Via del Corso, o stradă centrală care ne-a dus pe jos la toate obiectivele turistice, inclusiv la Vatican. 
 • Să mănânci cât mai muuultă înghețată! Au atat de multe arome încât nu te poți hotărî. Noi am încercat gelato cu lămâie, busuioc, trandafiri, Oreo, Kinder, Snickers, să mai zic? Recomandarea noastră este gelateria Fatamorgana. 

gelato

gelatoooo

 • Să eviți restaurantele cât mai mult și sî[ încerci mâncarea tip fast-food. Nu merită să investești timp la masă când au pizza și paste la tot pasul și chiar mult mai bune și ieftine decât într-un restaurant. Eu am mâncat cele mai bune paste proaspete din lume la Pastificio. Ne-am luat cele două sortimente ale zilei și am mers să ne bucurăm de ele pe celebrele trepte spaniole din Piazza di Spagna.

pasta

 • Să mănânci tiramisu de la Pompi. Atât zic. E genial

tiramisu

 • Să mergi seara în cartierul Trastevere, un fel de centrul vechi al Bucureștiului cu multe pub-uri și restaurante. Aici am mâncat Osso Buco (constă într-o bucată de carne cu os de vițel, selecționată din piciorul vițelului, foarte fragedă și servită cu mazăre și morcovi) și SaltimBocca alla Romana (un preparat dintr-o bucată de carne de vițel, învelită în prosciutto și scufundată în sos), preparate specific italienești la Cacio e Pepe. Am înțeles că au și paste foarte bune aici.

cacioepepe

ossobucco

pizza

girls

 • Să zâmbești, să te bucuri de timpul petrecut acolo!

pizzaOana

tricoubreakfast

Cam așa ne-am distrat noi la Roma (click pentru video)

Ai fost la Roma? Ție ce ți-a plăcut?

 

 

1 Comment

 • Reply Cea mai bună pizza din București? - Oana Bogdescu January 29, 2016 at 12:46 am

  […] Iubesc pizza, dar nu orice pizza, pizza aia ca în Italia!:)) Ăsta e motivul pentru care mi-am și dorit așa de mult să ajung în Italia, chiar dacă nimeni nu înțelegea entuziasmul meu…au fost ei și cică e urât și mâncarea nu e wow. Am fost eu și m-aș întoarce, am scris mai multe despre experiența mea aici.  […]

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: